معرفی صنایع‌دستی ایران به دنیا معرفی فرهنگ یک ملت است/ سفرهای استانی و بازدیدهای مهندس ضرغامی نشان‌دهنده تلاش اوست/ آمادگی مجلس برای کمک به رشد گردشگری، میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی

رئیس مجمع نمایندگان استان تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی معتقد است؛ فرهنگ و اقتصاد دو حوزه گره خورده به یکدیگر هستند و همان گونه که طرح های جامع فرهنگی برای اجرایی شدن نیازمند پشتوانه مالی هستند، رشد و توسعه حوزه فرهنگی کشور هم موجب اعتلای اقتصادی کشور می شود و همینجاست که گاهی این فرهنگ است که بار اقتصاد را به دوش می کشد.

حجت‌الاسلام سیدرضا تقوی، رئیس مجمع نمایندگان استان تهران و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار میراث‌آریا با تأکید بر این که فرهنگ باید پشتوانه مالی داشته باشد، گفت: پشتوانه و تکیه گاه مالی برای فرهنگ از آن جهت اهمیت دارد که کلیه برنامه ها و طرح های این حوزه باید با این پشتوانه اقتصادی قابلیت اجرا پیدا کند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین افزود: همان گونه که کارها و برنامه های اقتصادی باید پیوست فرهنگی داشته باشند، طرح های فرهنگی بزرگ هم برای این که به نوعی به جریان سازی منجر شوند و به صورت مستمر ادامه داشته باشد، باید به پیوست اقتصادی مجهز باشند.

او با اشاره به طرح اقتصاد فرهنگ که در کمیسیون مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است، ادامه داد:  اقتصاد فرهنگ طرحی جامع و کامل و به این معناست که پشتوانه اقتصادی مورد نیاز طرح ها و برنامه های فرهنگی کشور باید در دل خود فرهنگ تدارک دیده شود.

او در توضیح این که فرهنگ چگونه می تواند پشتوانه قابل اطمینانی برای اقتصاد کشور باشد، اظهار کرد: سه بخش مهم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرکدام به صورت مجزا می توانند بخش های مختلف اقتصاد را حمایت کنند. از ایجاد اشتغال پایدار گرفته تا کسب و کارهای متنوع و ورود مسافر و ارز به کشور همگی بخشی از ثمره فرهنگ برای اقتصاد است.

این نماینده مجلس با بیان این که رونق اقتصادی می تواند از مسیر فرهنگ و بخش های مختلف آن به ظهور برسد، گفت: فرهنگ و اقتصاد به یکدیگر گره خورده اند و همان گونه که اقتصاد می تواند پشتوانه انجام برنامه های فرهنگی باشد، مجموعه فرهنگ هم کوله باری از اقتصاد را به دوش می کشد.

ضرورت نگاه اقتصادی به حوزه صنایع دستی/ معرفی صنایع دستی ایران به دنیا معرفی فرهنگ یک ملت است

این نماینده مجلس با اشاره حوزه گسترده صنایع دستی کشور، اظهار کرد: صنایع دستی مجموعه ای وسیع و ارزشمند است که علاوه بر این که هنر و فرهنگ یک ملت را در قالب طرح هایی زیبا به نمایش می گذارد، می تواند به تنهایی جریانی اقتصادی برای کل مجموعه فرهنگ باشد.

حجت‌الاسلام تقوی همچنین تأکید کرد: اگر صنایع دستی را فقط با امری تشریفاتی و تزئینی بدانیم و جوانب با اهمیت دیگر این حوزه را مورد توجه قرار ندهیم، نمی توانیم رسالت فرهنگی آثار صنایع دستی و پیامی را که در دل آنها پنهان شده است به گوش مخاطب برسانیم.

او با بیان این که مدیران و برنامه ریزان حوزه صنایع دستی باید نگاهی اقتصادی به این عرصه داشته باشند، گفت: تجاری سازی کالاها و آثار صنایع دستی موضوعی بسیار با اهمیت است که متولیان این حوزه برای تحقق آن باید از سایر دستگاه ها نیز کمک بگیرند.

رئیس مجمع نمایندگان استان تهران با اشاره به این که علاقه به آثار هنری و صنایع دستی در روح و روان همه انسان ها وجود دارد، افزود: این وظیفه و البته هنر متولیان کشور است که بتوانند پیام معنوی آثار گران بهای این عرصه را به گوش مخاطبان برسانند و آن را به روح و روان انسان ها نزدیک کنند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اعتقاد برا این که متأسفانه برخی به صورت یک وجهی به حوزه صنایع دستی نگاه می کنند، ادامه داد: به جای نگاه بیرونی و تشریفاتی به صنعت هنرهای دستی باید نوعی بستر اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را برای این حوزه ایجاد کنیم تا علیرغم معرفی آثار حوزه صنایع دستی به دنیا زمینه عرضه آنها را هم فراهم کنیم.

حجت الاسلام تقوی با بیان این که معرفی صنایع دستی ایران به دنیا معرفی فرهنگ یک ملت است، اظهار کرد: حوزه صنایع دستی امروز نیازمند معرفی هرچه بیشتر و رواج پیدا کردن بازار خرید و فروش محصولات و آثارش است، چه بسا که رشد و رونق بازار صنایع دستی نه تنها باعث می شود این صنعت مهم روی پای خود بایستند، بلکه می تواند به یاری دیگر بخش های جامعه نیز از لحاظ اقتصادی بشتابد.

دفاع وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از اقتصاد کشور

رئیس مجمع نمایندگان استان تهران در بخش دیگری از اظهارات خود وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را مقری خطاب کرد که در سنگر فرهنگی از اقتصاد کشور دفاع می کند، ادامه داد: این وزارتخانه با آن که ماهیت فرهنگی دارد اما می تواند به اعتلای اقتصادی جامعه کمک کند و چه بسا که رونقی که از سمت این وزاتخانه برای اقتصاد کشور حاصل می شود می تواند عرصه وسیع فرهنگی کشور را هم به اوج برساند.

حجت الاسلام تقوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را نهادی زنده و پرنشاط دانست که می تواند در عین تحقق بخشیدن به رسالت فرهنگی خود می تواند به رشد و ارتقای اقتصادی کشور هم یاری برساند. به اعتقاد او این وزارتخانه به دلیل تنوع کارکردی که داراست نهادی چند بعدی و چند وجهی است که از مسیر فرهنگی به اقتصاد کشور کمک می کند و این به معنای همان اصل مهمی است که توسعه فرهنگی توسعه اقتصادی را به دنبال دارد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به وجهه اجتماعی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سفر را ابزاری دانست که به وسیله آن تبادل فرهنگ ها و آداب و رسوم صورت می گیرد و در نهایت در پرتوی نزدیک کردن انسان ها به یکدیگر اطلاعات و آگاهی مردم از نقاط مختلف دنیا نیز کامل تر می شود.

صنایع دستی نیاز به کمک دارد

عضو کمیسیون فرهنگی پارلمان اقدامات انجام شده در حوزه صنایع دستی را کافی ندانسته و این صنعت را نیازمند کمک و یاری سایر دستگاه های تأثیرگذار دانست و گفت: بازارهای داخلی و خارجی صنایع دستی نیاز دارد تا مملو از علاقه مندان شود و در این راستا انتظار می رود سفرا و نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور بستری را آماده کنند تا از طریق برگزاری نمایشگاه های متنوع و متعدد فرهنگ اصیل ملت ایران به دنیا نمایش داده شود.

لزوم تقویت سواد همگانی در عرصه های مختلف گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی

حجت الاسلام تقوی لزوم تقویت سواد همگانی در عرصه های مختلف گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی را یادآور شد و اظهار کرد: آموزش و پرورش و مراکز آموزش عالی کشور می توانند با گنجاندن رشته های تحصیلی در عرصه های یاد شده در  فهرست آموزشی کشور، نیروهایی ارزشمند با دانش و مهارت مرتبط پرورش دهند که هرکدام از آنها برای مثال می توانند به ایجاد و تقویت کارگاه ها یا واحدهای تولیدی صنایع دستی کمک کنند.

میدان مجلس برای کمک به رشد گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی کشور باز است

رئیس مجمع نمایندگان استان تهران با تأکید بر این که در راستای کمک مجلس به سه عرصه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی کشور خلاء قانونی وجود ندارد، ادامه داد: میدان باز است و هر کجا که نسبت به توسعه و ترویج این سه حوزه خلائی احساس شود مجلس این آمادگی را دارد که آن فقدان را برطرف کند.

او با اشاره به این که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باید نوعی موج فرهنگی ایجاد کند، افزود: سفرها و بازدیدهای وزیر میراث فرهنگی نشان دهنده تلاش های خوبی است که در این زمینه وجود دارد و البته که برای متوقف نشدن آن یاری همه دستگاه ها و نهادها احساس می شود.

این نماینده مجلس در پایان ایران را گنجینه ای دانست که هر وجب از آن در هر سه عرصه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی حرفی برای گفتن دارد و هر استان آن به تناسب تنوع فرهنگی که داراست، می تواند در سطوح بین المللی عرض اندام کند.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

کد خبر 14011004761178